Министарство трговине и туризма РС је у 2016. години одобрило 5.000,00 КМ на основу пројекта којим смо аплицирали „Израда туристичке сигнализације у општини Гацко- II Фаза“. На основу добијених средстава туристичка организација је одлучила да средства утроши у израду табле добродошлице (као и обнове фолија на постојећим таблама), путоказне табле за манастир у Данићима и туристичке информативне табле на којој ће бити мапа града и мапа општине.

Поводом тога наша организација је израдила потпуно нову мапу града и општине са циљем да се домаћим и страним туристима омогући лакше кретање на подручју општине Гацко, те да им се пружи осјећај сигурности и основне туристичке информације о важним објектима и садржајима у граду и околини.

Дизајн на мапи смо радили у сарадњи са www.turistickemape.com, а слике су урадили наши стални сарадници Владимир Поповић и Милорад-Мићо Јовановић.

Туристичка –информативна табла је постављена у центру града, табла добродошлице на мазистралном путу М-20, Гацко-Билећа, а путоказна табла за манастир Св. Петра Зимоњића такође на магистралном путу М-20, Гацко-Билећа, у непосредној близини за скретање према мотелу „Кошута“.