САОПШТЕЊЕ ЗА ЈАВНОСТ
Културно-историјско насљеђе је значајна вриједност Националног парка „Сутјеска. Многобројни материјални остаци, писани извори и споменици старије и новије историје говоре о присуству човјека на овим просторима, од праисторијских времена и свједоци су бурне прошлости ових крајева, од најстаријих елемента материјалне и духовне културе-катуна, средњовјековних градова на караванском путу, као и новије историје ИИ Свјетског рата.
Јавна установа Национални парк „Сутјеска“ настоји да обнови и рестаурира споменике старије и новије историје овог подручја.
Да би успјешно реализовали активности на рестаурацији споменика свакако би добродошла сва документација ,везана за ово подручје, нпр.старе фотографије, књиге, мапе и други предмети уколико их грађани посједују. Зато се моле сви грађани који посједују овај вид документације да нам уступе на кориштење, копирање и умножавање и тиме помогну да се што боље реализују активности на заштити и одржавању споменика.
Уколико посједујете нешто од наведеног, молимо да се јавите на контакте: +387 58 233 102, 233 130 или e-mail: npsutjeska@yahoo.com, info@npsutjeska.net
Управа парка ће након проведених активности припремити пригодне награде за учеснике проведене акције.