Спорт је у Гацку добро развијен и организован је кроз рад клубова из свих популарних спортова као што су: фудбал, кошарка, одбојка, карате, кик-бокс, шах и стрељаштво.

Спортски клубови

Одбојкашки клуб Гацко је основан 1985. године. Због ратних дешавања 1992.године, клуб престаје са радом, па је 1996. године основан нови одбојкашки клуб са двије екипе: Женски одбојкашки клуб Гацко и Мушки одбојкашки клуб Гацко.

Женски одбојкашки клуб је био првак БиХ, три пута првак РС, три пута освајач купа РС и првак у јуниорској и кадетској конкуренцији.

Мушки одбојкашки клуб је био првак РС, првак у јуниорској и кадетској конкуренцији. Клуб је изњедрио доста добрих играча и играчица који су играли или јос увијек играју у репрезентативним селекцијама РС, БиХ и Србије.

Омладински кошаркашки клуб Гацко основан је 2005. године. Организациону структуру чине: сениори, јуниори, кадети, пионири и школа кошарке. Клуб има око 80 чланова. Сениори се такмиче у И лиги РС.

Фудбалски клуб Младост Гацко основан је 1970. године и има најдужу и најбогатију традицију. Клуб се такмичио у разним степенима такмичења, а данас је стабилан члан прве фудбалске лиге РС.

Женски кошаркашки клуб основан је 2007. године. Његову организацију рада чине: пионири, кадети, јуниор и сениори. Сениори се такмиче у I лиги РС.

Кик – бокс клуб Тигар је основан у августу 2003. године. За кратко вријеме клуб је направио изузетне резултате. У 2007. и 2008. години је био најбољи клуб РС. Клуб константно има око 20 чланова. Неки од чланова овог клуба су прваци РС, БиХ и репрезентативци БиХ.

Карате клуб Терма основан је 1983. године. Клуб је прекинуо са радом почетком рата у БиХ, али 1993. године наставља са радом. Током рада, клуб је дао већи број успјешних такмичара који су наступали за репрезентацију СФРЈ, а касније за РС.

Стрељачки клуб Младост основан је 2002. године и остварио је изванредне резултате којима се може похвалити ријетко који спортски клуб не само у Гацку него и у РС. Ти резултати су га сврстали међу најбоље стрељачке клубове РС и БиХ.

Спортски објекти

Општина Гацко има повољне услове за развој спорта и рекреације. У југоисточном дијелу града постоји фудбалски стадион, величине 1,30 ха са изграђеним гардеробама за спортисте. Такође град посједује вишефукционалну спортску дворану у којој се одржавају спортска такмичења. Постоји и више игралишта у склопу школских објеката.

Град такође располаже са спортским теренима за тенис, кошарку, одбојку и мали фудбал, као и стрељану.

Осам километара од града у непосредној близини мотела „Кошута“ се налазе спортски терени за тенис, кошарку, одбојку и мали фудбал.

Околна језера пружају могућности развоја спортова на води.