Општина Гацко у сарадњи са Туристичком организацијом општине Гацко објавила је Јавни позив за исказивање интереса грађана Гацка за развој и улагање у сеоски туризам. Тим поводом, јуче је у Сали скупштине општине Гацко одржан Радни састанак са заинтересованим грађанима.

Састанку је поред начелника општине Гацко др Огњена Милинковића, Савјетникa за стратешко планирање и развој Саше Слијепчевића, директора Туристичке организације Радована Окиљевића, представника пружаоца услуга са искуством у издавању смјештајних капацитета Горанa Савићa, присуствовало и око 50-так заинтересованих грађана.

Сврха састанка је била упознавање грађана Гацка са могућностима искориштавања туристичких потенцијала али и приступу средствима Европских фондова за подстицај и развој туризма.

Састанак је протекао веома успјешно и конструктивно, те су на основу тога донесени одређени закључци и следећи правци дјеловаља у смислу развоја сеоског и других видова туризма.

Закључци са радног састанка су следеећи:

- Туристичка организација ће у наредном периоду идентификовати појединце који се желе бавити сеоским и осталим видовима туризма и осигурати им одговарајућу помоћ и вјештине како би њихов производ био тржишно конкурентан,
- Сви заинтересовани грађани за улагање и развој у сеоски, као и остале видове туризма могу се јавити у канцеларије Туристичке организације како би добили детаљне информације о регистрацији постојећих капацитета и даљим корацима o унапређењу пружања услуга у области туризма,
- Туристичка организација се обавезује да ће у сарадњи са свим пружаоцима услуга смјештаја и бављења осталим видовима туризма пружати помоћ у промоцији и рекламирању ( сајт, брошура, флајер, видео снимци, фотографије мапе…) њихових понуда и производа,
- Туристичка организација ће у сарадњи са Општином Гацко пратити све Јавне позиве и приступ средствима Европских фондова за подстицај и развој туризма и благовремено обавјештавати све заинтересоване грађане о могућностима искориштавања одређених донација.