У оквиру „Културно – спортског љета Гацко 2021“, Туристичка организација општине Гацко организовала је манифестацију под називом „Дани народног стваралаштва и гастрономије“, која је трајала од 15. до 17. јула.

У програму манифестације реализоване су следеће активности:

Прво вече 15.07. 2021. године у сали парохијског дома у 20 часова свечано је отворена манифестација „Дани народног стваралаштва и гастрономије“. Манифестација је отворена промоцијом књиге „Тачка на љубичасту“, наше колегинице и пјесникиње Драгице Ивановић.

Галерија слика:

Другог дана 16.07. 2021. године на платоу испред Храма Св. Тројице настављена је манифестација презентацијом рукотворина, сувенира и гаство понуде. Учешће је узело 27 излагача. Осим излагача из Гацка, изложби су присуствовали излагачи из сусједних општина, Билеће, Требиња, Невесиња, као и из Никшића.

Галерија слика:

Трећег дана 17. 07. 2021. године на локалитету Кошута одржана је прва „Гатачка котлићијада“. На котлићијади је учествовало 26 екипа. Осим екипа из Гацка, учествовале су и екипе из Невесиња, Љубиња, Миљевине и Билеће.
Треће мјесто освојила је екипа „Ресторан Кошута“, друго кафе бар „Аs“ , док је прво мјесто и награду за најбољи гулаш освојила екипа кафе бар “Story“. Велико хвала свим учесницима, посјетиоцима а посебно хвала нашим спонзорима и пријатељима манифестације.

Спонзори и пријатељи наше манифестације:

AНТИКОРОЗИЈА Д.О.О. ГАЦКО
ТЕРМОГРАДИНГ Д.О.О. ГАЦКО
ЕЛМИНС Д.О.О. ГАЦКО
ТЕРМОЕЛЕКТРО БРЧКО
ТРОПИК МАРКЕТИ
БОНИТО ЗАЧИНИ
ЦВИЈЕЋАРА „БОНСАИ“ ГАЦКО
ПЕКАРА „МАША“ ГАЦКО
ПЕКАРА „ГАЦКО“
МЕСАРА „ПОЈУЖИНА“ НЕВЕСИЊЕ
МЕСАРА „БРАЋА МИЛАНОВИЋ“ ГАЦКО
ВОДА ЛЕДА
Д.О.О. „ТЕПА“
„ПЕРФЕТО ПЛУС“ НЕВЕСИЊЕ
КАФЕ БАР „БИБЛИОТЕКА“
МЕСНА ИНДУСТИЈА „ГОРАНОВИЋ“
Д.О.О. X ЕКСПРЕС ДОСТАВА
ДИСТРИБУЦИЈА ЛУКАС-НАКИЋ
СТР. „ПЛАСТИКА“
ОШ. „СВЕТИ САВА“
РЕСТОРАН „УРКЕ“
РЕСТОРАН „КОШУТА“
КАФЕ КЛУБ „ГАЧАНКА“
МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА БРЉЕВО
МЈЕСНА ЗАЈЕДНИЦА ДАНИЋИ

Медијски покровитељи манифестације:

РТРС
ХЕРЦЕГ ТВ
ОПШТИНА ГАЦКО
РАДИО ГАЦКО

Галерија слика: