Туристичка организација Општине Гацко je по IV пут успјешно реализовала манифестацију „Дани кошуте“, која је одржана 26. и 27. маја 2016. године у Гацку.

Манифестација је почела концертом требињске музичке групе „Кругови у житу“ на платоу испред храма Св. Тројице. Чланови бенда су добром атмосфером обрадовали велику број грађана Гацка. Током концерта присутнима се обратио директор Туристичке организације Радован Окиљевић и том приликом званично отворио „Дане кошуте“.

Манифестација је настављена 27. маја на платоу испред храма Св. Тројице од 08 до 14 часова презентацијом традиционалне хране и пића, заборављених заната, ручних радова и сувенира.

Осим домаћих излагача, учешће су узели и излагачи из околних општина – Фоче, Билеће, Требиња, Берковића, Невесиња, као и излагачи из Никшића, чиме је на тридесет пет штандова укупна понуда традиционалних производа била употпуњена.

Манифестација је завршена исто вече у Дому културе у 20 часова у сарадњи са Културно-спортским центром, ретроспективном изложбом слика са сликарске колоније „Клиње“ као и дегустацијом домаћих производа (кајмак, сир, ракије Срчаник и Автовчанка).

Галерија слика: