Туристичка организација и Културно-спортски центар су ове године по V пут успјешно реализовала манифестацију „Дани кошуте“, која је одржана од 01. до 03. јуна 2017. године у Гацку.

Манифестација је почела концертом требињске музичке групе „Кругови у житу“ на платоу испред храма Св. Тројице. Чланови бенда су добром атмосфером и одличном свирком обрадовали присутне грађане. Током концерта присутнима се обратио испред Туристичке организације Александар Мастиловић и том приликом званично отворио „Дане кошуте“.

Манифестација је настављена 02. јуна на платоу испред храма Св. Тројице од 08 до 14 часова презентацијом традиционалне хране и пића, заборављених заната, ручних радова, сувенира…
Осим домаћих излагача, учешће су узели и излагачи из околних општина – Фоче, Билеће, Требиња, Невесиња, као и излагачи из Никшића чиме је на тридесет два штанда укупна понуда традиционалних производа била употпуњена.
По коментарима излагача велика већина је задовољна посјетом и продајом својих производа.

Исти дан од 20 часова у киносали је одржана позоришна представа под називом „Матичар“. Око 70-так присутних гледалаца могло је уживати у доброј комедији, а глумачка екипа је у току и на крају наступа награђена громогласним аплаузом.

Манифестација је завршена 03. јуна у Дому културе у 20 часова изложбом академског сликара Драга Вучића под називом „Свјетлост и светост“. Присутнима су се обратили директор Културно-спортског центра Анђелка Бољановић, Јелена Глоговац-Савић и Драго Вучић, а изложбу је отворио отац Велимир Ковач. Присутни су могли видјети комбинацију икона и разних умјетничких слика.

Организатори поменуте манифестације су задовољни овогодишњим „Данима кошуте“, а у нади да ће наредне манифестације бити још боље и посјећеније у домену својих могућности учиниће све да манифестација буде што боље организована.
Туристичка организација и Културно-спортски центар се овом приликом захваљују свим излагачима, посјетиоцима и свима који су помогли да се ова манифестација реализује.

Галерија слика: